BİLİŞİM ÖĞRENCİLERİMİZ STEM EĞİTİMİNİ BAŞARIYLA BİTİRDİ

BİLİŞİM ÖĞRENCİLERİMİZ STEM EĞİTİMİNİ BAŞARIYLA BİTİRDİ

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı 11/C sınıfı öğrencilerimiz Şanlıurfa STEM Bilim Merkezi eğitmenlerinin GAP Yeşil İnovasyon Projesi kapsamında düzenlemiş olduğu  2 günlük teori ve uygulamalı eğitimi başarıyla tamamladı.

22.02.2019 1624

Türkiye´nin en kapsamlı STEM Merkezi olan Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi´nin GAP Yeşil İnovasyon Projesi kapsamında verdiği eğitimlerin bu haftaki durağı Şırnak oldu. Şırnak´ta bulunan öğretmen ve öğrencilerin faydalandığı bu eğitimde öğrencilerimiz de yer aldı. Bilişm Teknolojileri Bölümü 11/C sınıfı öğrencilerinden oluşan 10 kişilik ekip; branş öğretmenleri Yeşim BİRCAN ile eğitimlere katıldı. Teori ve uygulama eğitiminin birarada yapılması sayesinde öğrencilerimiz "Yenilenebilir Enerji" kaynakları hakkında bilgi sahibi oldu.

Dünyamızda kullanılan ve 50-100 yıl içinde tükenmesi beklenen fosil yakıtlar yerine doğal enerji kaynaklarını kullanarak ülkemizi ve dünyamızı fosil yakıtların verdiği tahribat ve yok oluştan kurtaracak çözümler üretme yolunda ilerleyen öğrencilerimiz eğitimden oldukça memnun ayrıldı. Uygulama bölümünde rüzgar enerjisini elektriğe dönüştüren bir sistem kuran öğrencilerimiz, Urfa STEM´in düzenlediği "Sürdürülebilir Yenilikçi Çözüm Yarışması"na katılmak için çalışmalarına başladı.

22-02-201922-02-201922-02-201922-02-2019