TARİHÇE

1992 yılında Merkez Orhan Uysal İlköğretim Okulu hizmet binasında eğitim öğretim hizmetlerine başlayan okulumuz daha sonra 1999 yılında İstiklal İlköğretim Okulu hizmet binasında eğitim öğretime devam etmiştir. 

22.10.2017 1169

 1992 yılında merkez Orhan Uysal İlköğretim Okulu hizmet binasında Eğitim Öğretim hizmetlerine Elektrik bölümü ile başlayan okulumuz daha sonra 3 yıl İstiklal İlköğretim Okulu hizmet binasında Eğitim Öğretim hizmetlerini sürdürmüş ve 4 yıl Anadolu Lisesi Hizmet binasında geçici olarak faaliyetlerini sürdürmüştür. Bakanlığımız tarafından 1996 yılında ihalesi yapılan okul binası ve lojmanların inşaatları 2006 yılında bitirilmiş ve aynı yıl Eğitim ve Öğretimimiz kendi okulumuzda başlamıştır.2005–2006 Eğitim ve Öğretim Yılında Okulumuz bünyesinde Elektrik-Elektronik Bölümünde Anadolu Meslek Lisesi bölümü açılmıştır. Daha sonra 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında Bilişim Teknolojileri Bölümünden Anadolu Meslek Lisesi bölümü açılmış olup her iki bölümde sınavla öğrenci alınmakta olup halen bu bölümler mevcuttur.

2002-2003 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Elektrik-Elektronik Alanında

a)Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü

b) Görüntü ve ses sistemleri

c) Elektrikli ev aletleri teknik servisi

d) Bobinaj dalları faaliyete girmiştir.

 

Bilişim teknolojileri Alanında ise;

a) Web programcılığı

b) Bilgisayar Teknik Servisi

c) Veri Tabanı Programcılığı dalları açılmıştır.

 

2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılında Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Otomotiv Elektromekanik dalı açılmıştır.

2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında ise Ahşap teknolojileri Alanında Mobilya İmalatı dalı açılmıştır.

2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılında ise Metal Teknolojileri alanı Metal Doğrama dalı açılarak Şuan itibarı ile okulumuz bünyesinde Elektrik-Elektronik teknolojileri Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı, Ahşap Teknolojileri Alanı (Mobilya ve İç Mekan Teknolojileri Alanı ) Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanı, Metal Teknolojileri Alanı olmak üzere toplam 5 Alanımız mevcut olup bütün alanlarda Eğitim ve Öğretimimizi sürdürmekteyiz.

 

            Mülkiyeti Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü' ne ait olan 180 öğrenci kapasiteli Yurt binası 2001 yılında yapılan protokolle Bakanlığımıza bina kullanın hakkı tanınmıştır. 2002 yılından beri yurt binasının tüm iş ve işlemleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Yurtta kalan tüm öğrencilerin iaşe, kırtasiye ve giyim yardımları müdürlüğümüzce yapılmaktadır. 2010 yılından itibaren Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü Yurt Hizmet binasını Bakanlığımıza devretmiş bulunmaktadır. Okulumuz Norm Kadrosuna göre 1 Müdür,1 Müdür Başyardımcısı ve 4 Müdür yardımcısı Kadrosu bulunmaktadır. Şu anda Asil 1 Müdür ve 1 Müdür yardımcısı ve 4 Müdür yardımcısı geçici olarak görevlendirme sonucu İdari iş ve işlemlerini yürütmektedir. Okulumuzun Eğitim ve Öğretime başladığı 1992 yılından beri Mesleki ve Eğitim merkezinin tüm iş ve işlemleri Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Bu süre zarfında şartları tutan yüzlerce kişiye Kalfalık ve Ustalık Sınavları sonucunda belge verilmiştir. Ayrıca yine muhtelif zamanlarda açılan kurslarda başarı sağlayan kişilere Usta Öğreticilik Belgeleri verilmiştir. Ayrıca Uzmanlaşmış meslek Edindirme Merkezleri (UMEM ) kapsamında 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında okulumuz bünyesinde bilişim teknolojileri dalında 1 ,Oto Elektrik Mekanikerliği dalında 1 olmak üzere 2 kurs açılmış ve bu kursun sonunda 31 kişi belge almaya hak kazanmıştır. Bu kapsamda Sanayi Ticaret odasından teklif gelmesi durumunda Okulumuzun imkanlar dahilinde yeni kurslar açılması düşünülmektedir. Bu kurslara katılan kursiyerlere iş istihdam olanakları sağlanmaktadır. Ayrıca bu kursiyerlere günlük ücret verilmekte ve SGK primleri İşkur tarafından yatırılmaktadır. 

            Okulumuzda 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında 509 öğrenci mevcut olup, şu an itibariyle İdareciler dahil olmak üzere toplam 37 Öğretmen bulunmaktadır.